Roti met kip, sperziebonen, gekookte aardappels, gekookt ei en pocket bread
0

Roti met kip, sperziebonen, gekookte aardappels, gekookt ei en pocket bread

Bestellen bij chefs

Kipdij curry gemarineerd: 2 kg

Sperziebonen diepvries: 1 kg

Geschilde aardappel: 1 kg

Verse eieren: 1 p.p.

Zakbrood: 1/2 p.p.

Vleestomaat in blokjes: 2 st.

Platte peterselie fijn gehakt: ±½ bos

Uienblokjes: 1 koffiebeker

Knoflookpuree: 2 eelepels

Maizena

Olie

Peper/zout/water

Stap 1: Snij de geschilde aardappels in gelijkwaardige grootte.

Stap 2: Zet een pan met olie op het vuur en fruit de uienblokjes, knoflookpuree, vleestomaat en peterselie aan. Bak dit voor 2-3 min. aan en voeg daarna de kip toe. Bak dit al roerend aan op hoog vuur voor 5 min. en blus dit af met water. Zorg ervoor dat de kip net niet volledig onder water staat. Laat dit voor 30 min. inkoken op laag vuur.

Stap 3: Voeg de aardappels toe aan de kip, laat dit voor 15-20 min. rustig inkoken totdat de aardappels hapgaar zijn. Bind dit eventueel nog af met maizena en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4: Verwarm de sperziebonen in de pan. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Stap 5: Kook de eieren voor 7 min. in kokend water, laat de eieren schrikken in koud water, pel de eieren en doe ze in een steelpan. Voeg vocht van de kerrie kip toe aan de eieren, laat dit voor 10 min. op laag vuur inkoken.

Stap 6: Bak het brood af in de oven volgens de verpakking.